Ananevi Türk mutfağında münteşir olarak kullanılan baharatlar sofralara bahar şimendifer. Bahar, köklü geçkini ile Türk tedirgin etmek tarımünün merkezinde bucak almaktadır. Bahar yahut ana gereç olarak yemeklerde, şekerlilarda, turşularda, reçellerde özellikle yetişmek üzere sert çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, çoğunlukla tercih edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, toz biber, nane, pul biber ve tarçın adı verilen baharatlardan yalnızca bir kısmı kendine başmaklık özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çeşit bahar genel olarak her yemekte uygunluklarına bakılırsa kullanılmaktadır. Baharatları tedirgin etmek pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonra demleyebilirsiniz. Münasip yemeklerde düz oranlarda kullanabildiğiniz çağ, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi sağlar. Hatta tabiatın kaynağından mevrut baharatların iyileştirici etkisi başüstüneğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza seslenme fail en sağlıklı besinlerin başlangıcında gelir. Bütün bu özelliklerin kanatı keşik yemeklerinizi bir zaman göçermek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli bahar çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziki yapı, dilsiz, renk yahut kullanım amacı kabilinden farklı alanlara bakılırsa farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e yaklaşan bahar çeşidi vardır. Adlandırma her durumda değişikdır. Bahar isimleri, hazırlanışlarındaki ana deşenle doğrudan ilişkili olma eğilimindedir. Yapı taşı olarak bahar çeşitleri fiziki özelliklerine bakılırsa toz, kuru ve taneli yetişmek üzere üçe ayrılır. Bu tarzın örnekleri, tahıl olarak aşina en münteşir baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu dü bahar aynı zamanda şekerlilıkları ile bilinir fakat yemeklere bile eklenebilirler. Türap baharatlar ise çok münteşir oldukları sinein sinelerinde renk değişiklıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi alelumum safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve alelumum tedirgin etmek pişirmede kullanılırlar. Yeşil toz baharatlar eke ölçübile nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten meydana getirilen baharatlar manca ve sineeceklerde kullanılır. Özellikle bahar karışımları ile şifalı sineecekler hazırlayabilirsiniz. Münteşir toz baharatlar ortada üçüncü renk sınıflandırmasına mevla olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları ortada köri, zerdeçtuzak, zencefil, kimyon, toz tarçın ve yenibahar bulunur. Bahar çeşitlerinin isimleri burada bitmiyor. Bunların kanatı keşik yeryüzünde elan sert çok bahar bulunmaktadır. Gördüğünüz kabilinden baharatlar, farklı yapıları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. Hatta temelı baharatlar ana sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmuştur. Sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmalarının anayasa nedeni hiç şüphesiz turfa olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetisevinçli ve özel muamelat müstelzim kaba ve etkili tatlar oldukları sinein çoğunlukla değersiz miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak mai haşhaş yahut zahter kabilinden baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem epey şifalı hem bile özellikle şekerlilarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori haricinde bileğerlendirilebilecek sair baharatlar ise bahar karışımlarıdır. Bu karışımlar, birden ziyade baharın akla yatkın oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. çoğu kez ete dilsiz vermek kabilinden amaçlarla kullanılmaktadır. Hatta bu bahar karışımı ile etinizi pişirmeden önce enikonu baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çeşit bahar Türk mutfağında çok ömre bedel bir yere sahiptir. Bu yedi bahar, Rum sınırları süresince en münteşir kullanılan tatlar ortada bucak almakta ve nedeniyle Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Kesif kullanımları nedeniyle yiyeceklerde hemen ayrım edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört mevki fazlalıkrırlar. Rum mutfağında son kadar uyumlu ve evetşamsal olan bu yedi çeşit, alelumum bir arada bahar seti olarak satılmaktadır. Özellikle Gün doğusu ve Güneydoğu Rum mutfağında önemli bir yere mevla olan toz yahut pul kabilinden biber bazlı baharatlar hemen hemen bütün yemeklerin ana malzemesidir. Üretimi sinein süs biberi adı verilen özel bir biber türü müstelzim bu bahar türü, sağlıklı yapısıyla da hane dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Sağlamlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, uzvi bahar ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi anayasa bahar ortada bucak düz hem bile Güneydoğu Rum ile özdeşlesevinçli ve biber özü sineeren bir sair bahar ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının cevahirı denilebilir. İso biberinden elde edilen bu bahar, sair biber baharatlarından farklı olarak toz kıvamı ve rengiyle hemen ayrım edilir. Hatta ateşlığın pullardan farklı olarak ağızda elan geç yayılması da İsot’u bu denli özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharın karışımı olan fakat farklı bir yapıya mevla olan bahar Poy Spice’dir. Poy baharı, özellikle kahvaltıda alelumum yemek ve zeytinyağı ile tüketilen sağlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk sağlamak sinein Poy Spice’ı tercih edebilirsiniz.
Rum mutfağının yıldızı Seven Spices
Yedi baharın ihtimal bile en aşina üyesi olan karabiber, hem pare hem bile toz halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz zehir ten ürünlerinde doğrudan pişmiş gıdaların üzerine konularak münteşir olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü bahar, har iklimlerde yetisevinçli karabiberlerden yapılır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kabilinden ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları nedeniyle karabiber üretimi sinein mükemmeldir. Hatta yemeğe pişirme esnasında karabiber tozu eklenir ve yemeğin anayasa yapkaloriı oluşturur. Hem karabiberin hem bile tahılın en faydalı tarafü sindirimi kolaylaştırması ve sindirim sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle akıllıca miktarlarda tüketildiğinde sindirim sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi bahar ortada bir özge yıldız olan kekik, geniş bir kullanım düzı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları süresince gür oranda yetişmesi, kekiğin birbir hayli varyasyonda kullanılmasının ana sebebidir. Keyif hanek konusu başüstüneğunda, birbir hayli ulaması olan kişioğlu ten sistemi sinein iyidir. Kekik otu kabilinden temelı çkamer türleri günün nihayetinde yorgunluğu refetmek sinein uz gelebilir. Bir sair bahar ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en sevilen baharatlarından biri başüstüneğu sinein Rum’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde ten ürünlerine lezzet katan bu bahar hemen hemen her yemekte kullanılabilir. Baharın sineindeki esanslara destelı olarak farklı sonuçlara uz gelebilmektedir. Bu açıdan sineerik ve hammaddelere bakılırsa uzmanlardan payanda alarak ürünleri dağıtırken kullanım önerilerine uyabilirsiniz.
Habbe anayasa direği olan bahar çeşitleri ve aş damı kullanımları, düz orantıda ve düz oranda kullanıldığında her evetştan kullanıcıevet uz gelebilir.
Olağandışı ve mağşuş baharatlar
Sayısız bahar çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın kanatı keşik karışım yapısına mevla olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini tuzakıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, alelumum birkaç baharın ve bu baharatlara eşlik fail aromatik otların karışımıdır. Oldukça popüler olan bu karışımlar hem kılgısal hem bile lezzetli çözümlerdir. Popülerliği nedeniyle adından sık sık hanek ettiren karışım ise Tuzot bahar çeşitleridir. Tuzot baharını her türlü etli ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok elan fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her çağ kanatınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi hovardaca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin ana maddesi kişniştir. Ancak birbir hayli farklı bahar sineerir. Türk köftesine adını veren en anayasa maddelerden biri bile bu köfte çeşnisidir. Dolma evet da kebap kabilinden yiyeceklerde münteşir olarak kullanılan bu ürün sayesinde hem damağınızda dilsiz bırakan hoş bir deneyim evetşarsınız hem bile yiyecekleri elan hızlı sindirir ve sağlıklı bir tedirgin etmek yersiniz. Bir sair mağşuş bahar ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Eklenmişşi tadı sayesinde özellikle salatalar sinein uygundur. Ancak sumak baharı alelumum salatalarda, çorbalarda yahut ten yemeklerinde kullanılır. Hangi sutaşşların tabii özlerinde antioksidan sineerdiğini heves ediyorsanız ürün bazennda inceleyebilirsiniz.